Onvoorstelbaar

Al jaren luister ik met veel plezier naar De man met de microfoon, de podcast van Chris Bajema. In afwachting van een nieuwe reeks, herhaalt Chris een aantal hoogtepunten van de afgelopen zeven jaar. Zo begon mijn nieuwjaarsdag met het prachtige verhaal ‘Onvoorstelbaar’. Ik hoorde het nu voor de derde keer, en weer verraste en ontroerde het verhaal me zeer.

Toen de aflevering in 2017 verscheen, omschreef Chris het als volgt:

De tiende aflevering staat geheel in het teken van een bijzondere zoektocht. Jaren geleden werkte Marijtje in een muziekwinkel waar ze gebeld werd door een oudere vrouw. Die vertelde dat er een straatnaam naar haar overleden man was vernoemd. Haar man bleek, zonder dat zij het ooit geweten had, voor de oorlog een bekende jazzdrummer te zijn geweest. Chris zoekt het verhaal achter dit telefoontje uit en ontdekt gaandeweg een ander, nog veel onwaarschijnlijker, verhaal. 

Maar dit is pas het begin. Blijf luisteren, want je valt van de ene in de andere verrassing. Je gaat er geen spijt van krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.