De lange lindelaan

Meer dan een bos is het Amsterdamse Bos een park. Aangelegd in wat we ooit de crisisjaren noemden. Doordacht tot in de details.

Midden in het bos ligt een zeshonderd meter lange lindelaan. Aan het begin (vanuit het zuiden gezien) staat een fonteintje (wat je in een ‘gewoon’ bos met moeite zal zoeken). Vandaar buigt de laan licht naar rechts. In de binnenbocht is grond net iets verender dan de rest van de paden. Onder het dichte blarendak is lekker koel, terwijl je toch de warmte kunt ruiken. Een heerlijk stukje om net over de helft van je duurloop te hebben.

Gaan lopen verandert een boel: lichaam, fysiek en mentale uithoudingsvermogen. Minder vaak belicht is de beleving van de nabije omgeving. Het heeft te maken met het directe contact: hoe voelt de grond onder je voeten, loopt het omhoog of omlaag, is er beschutting of niet. Hardlopen is de manier om je de omgeving eigen te maken.

Zaterdagochtend 6 juli, 11:27, 9 kilometer in 53:31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.