Zo wordt strijken leuk

Het is het ideale breukvlak tussen de afgelopen en de komende werkweek: het strijken van de overhemden. Afsluiting en nieuw begin. Niet om aan een ander over te laten.

Sinds een paar weken combineer ik het met een ander soort weekafsluiting: ik luister naar de podcast Lovett of Leave It. Het is een wekelijkse live-show onder leiding van John Lovett, voormalig speechschrijver van Obama. Met een wisselend panel van komieken, acteurs en journalisten bespreekt hij de week die Trump achterliet. “What a week!” zijn standaard de beginwoorden; “Ja, wat een week!” is telkens mijn gedachte.

De show is slim, geestig, scherp. Hij combineert de voortdurende verbijstering met strijdvaardigheid (zonder de kritische blik op het liberale verzet te verliezen).

Waarom luister ik er zo graag naar? Misschien omdat het een antwoord is op de lastige vraag hoe me tot de ontwikkelingen te verhouden. Aan de ene kant word ik voortdurend verleid tot hilariteit over de ongehoorde absurditeiten die dag in dag uit lijken plaats te vinden. Aan de andere kant ben ik in veertig jaar niet zo bezorgd  geweest over de gebeurtenissen op het wereldtoneel.

Lovett or Leave It weet op een slimme manier deze twee houdingen te combineren. En zo laadt het me op voor weer een week historische onvoorspelbaarheid.

En mijn overhemden zien er weer strak uit.

 

 

2 gedachten aan “Zo wordt strijken leuk”

  1. Hoi Jan Willem,
    Dank voor je verhaaltjes! Ik ga ook eens luisteren naar John Lovett. Op youtube te vinden?
    groet en goede werkweek weer.

    Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.