Smeerboter en kattenzand

Iedere dag zet de Vlaming Bert Bevers een gevonden boodschappenbriefje op zijn weblog Geef ons heden…

Wat maakt het zo boeiend om elke dag zo’n briefje te bekijken? Is het de uitdaging om je een beeld te maken van de persoon die achter de opsomming van producten schuil gaat? (Duvel of soyamelk). De combinaties? (Smeerboter! en kattenzand). Vast.

Maar het mooiste vind ik het handschrift. Onbespied schrift, niet bedoeld om ooit een ander onder ogen te komen. Meestal snel geschreven, net duidelijk genoeg om nog zelf te lezen. De laatste sporen van duizenden jaren handschriftcultuur.

Dichterbij kun je niet komen: wensen geschreven voor zichzelf. Geprevelde dagelijksheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *